Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας

Ο Μύτικας είναι παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται σε μια μυτερή προεξοχή της στεριάς προς τη θάλασσα. Αποτελεί δημοφιλή τόπο προορισμού το καλοκαίρι και είναι σημείο σύνδεσης με το νησί Κάλαμος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Στην ευρύτερη περιοχή του Μύτικα υπάρχουν πάρα πολλές όμορφες παραλίες, πολλές από τις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο από την θάλασσα.

mitikas

Αστακός

Ο Αστακός είναι κωμόπολη του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στο ανατολικό άνοιγμα του κόλπου του Αστακού βρίσκεται ο όρμος Πλατυγιάλι. Σήμερα φιλοξενεί το σύγχρονο εμπορικό-διαμετακομιστικό λιμάνι του Αστακού το οποίο διαθέτει και ελεύθερη ζώνη εμπορίου. Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τη Σάμη της Κεφαλονιάς και τον Πισαετό της Ιθάκης. Ανάμεσα από Αστακό και Μύτικα υπάρχουν πολλές παραλίες να εξερευνήσετε όπως η Αγριλλιά, η Βελά, το Ασπρογυάλι κ.α..

astakos-paralia44

Κάλαμος Λευκάδας

Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής. Το νησί φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του που συνδυάζουν τα καταπράσινα πεύκα και το τυρκουάζ νερά του Ιονίου.

kalamos

Καστός

Ο Καστός, είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου είναι το πλησιέστερο λιμάνι προσέγγισης στην Στερεά Ελλάδα, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια, σε απόσταση ενός μιλίου, από το νησί του Καλάμου. Στα ανατολικά του νησιού υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες με πιο γνωστές τα Αμπελάκια αλλά και τον Αγιο Αιμιλιανός. Στην τελευταία μάλιστα παραλία υπάρχει και ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού που είναι η σπηλιά Φωκότρυπα η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή αμμουδένια παραλία.

kastos

Πάλαιρος

Η γοητευτική κωμόπολη φημίζεται για τις παραλίες της. Το Βαθυαβάλι, το Βαρκό, ο Άγιος Ιωάννης και η Πογωνιά είναι παραλίες που επισκέπτονται χιλιάδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ακόμη και ξένοι τουρίστες.

PALAIROS

Λευκάδα

Οι παραλίες αστείρευτης ομορφιάς, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως, αφού πολλές απ' αυτές έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς, αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο.

porto-katsiki-leukada

Πριγκιποννήσια

Έτσι λέγεται το σύμπλεγμα των μικρών νησιών –Σκορπιός (το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση), Μαδουρή (το νησί του εθνικού μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), Σπάρτη, Σκορπίδι, Χελώνι και Μεγανήσι που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, απέναντι από το χωριό Νυδρί.

prigiponisia