Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας
0 Αναζήτηση

Όροι και Προϋποθέσεις

 

 • Το όριο των επιβατών είναι ανάλογα με τον τύπο του σκάφους που θα επιλέξετε.
 • Τα σκάφη και οι μηχανές είναι καινούρια και ελέγχονται με πλήρες service πριν από κάθε παράδοση.
 • Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τυχόν μηχανικές ή άλλες ζημιές που θα προκληθούν από υπαιτιότητα δική σας στο σκάφος κατά τη διάρκεια του ναύλου καθώς επίσης και για την απώλεια μέρους ή του συνόλου του εξοπλισμού που υπάρχει στο σκάφος κατά την παραλαβή.
 • Στις τιμές περιλαμβάνονται: Ασφάλεια, ψυγείο πάγου, σκάλα μπάνιου, όλα τα σωστικά – πυροσβεστικά – εφόδια, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και ανάλογα με τον τύπο του σκάφους, GPS – βυθόμετρο, ντεπόζιτο νερού με ντουζιέρα, άγκυρα με ηλεκτρικό εργάτη.
 • Το Σκάφος παραδίδεται στο μισθωτή γεμάτο καύσιμα, το κόστος των καυσίμων (μόνο αμόλυβδη βενζίνη) βαρύνει αποκλειστικά τον μισθωτή.
 • Έξτρα χρεώνονται κατόπιν συνεννόησης η παράδοση και η παραλαβή του σκάφους εκτός Μύτικα.
 • Υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης ανά ημέρα ή και περισσότερες ημέρες.
 • Ο ενοικιαστής δεν πρέπει απαραίτητα να έχει νόμιμη άδεια χειριστή για ταχύπλοο, η άδεια είναι απαραίτητη για την ενοικίαση για συγκεκριμένο τύπο σκάφους.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ:

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένων (Γ.Κ.Λ.) αριθ. 38 που ρυθμίζει την εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχυπλόων μικρών σκαφών:

 – Κάθε σκάφος που εκμισθώνεται πρέπει η άδεια εκτέλεσης πλόων να είναι (χρώματος μπλε και όχι πράσινου που φέρουν τα ερασιτεχνικά) και να γράφει ότι είναι επαγγελματικό.
– Στην άδεια του εκμισθούμενου σκάφους πρέπει να γίνεται ειδική μνεία του προορισμού του με την καταχώριση με ερυθρά μελάνη της φράσης «ΕΚΜΙΣΘΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Αριθ. 38 ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ».
– Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο το ύψος του οποίου φτάνει τις σαράντα χιλιάδες (40.000,00)€
– Ο εκμισθωτής πρέπει να παραδίδει με την εκμίσθωση σε κάθε μισθωτή:

(α) Την πρωτότυπη άδεια εκτέλεσης πλόων και εκμισθώμενου σκάφους
(β) Αντίγραφο του ασφαλιστηρίου συμβολαίου
(γ) Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας εκμίσθωσης
(δ) Αντίτυπα των Γενικών Κανονισμών Λιμένων (Γ.Κ.Λ.) αριθ. 20, 23 που ρυθμίζουν την κίνηση και κυκλοφορία των μηχανοκίνητων λέμβων και των ταχύπλοων σκαφών καθώς και του Γ.Κ.Λ. αριθ. 38.

Ασφάλεια

Όλα τα σκάφη μας καλύπτονται από ασφάλεια Αστικής Ευθύνης προς τρίτους με τα παρακάτω ανώτατα όρια ανά ατύχημα.

– Σωματικές βλάβες – Θάνατος επιβαινόντων και τρίτων από ατύχημα κατ΄ατομο 50.000 Ευρώ.

– Σωματικές βλάβες – Θάνατος επιβαινόντων και τρίτων από ατύχημα ανά συμβάν 500.000 Ευρώ

– Υλικές ζημιές τρίτων κατά γεγονός και με ανώτατο όριο 150.000 Ευρώ

– Πρόκληση Θαλάσσιας ρύπανσης κατά γεγονός και με ανώτατο όριο 150.000 Ευρώ

Η ασφάλεια δεν καλύπτει τυχών ατυχήματα που θα προκληθούν στον ενοικιαστή – χειριστή του σκάφους ως και απώλεια προσωπικών αντικειμένων των επιβαινόντων.

Διαδικασία Ενοικίασης

1.Αίτηση διαθεσιμότητας

 Παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση δίνοντας πλήρη στοιχεία (απαγορεύεται η ενοικίαση σκάφους σε νέους κάτω των 18 ετών) , ακριβείς ημερομηνίες, τόπο παραλαβής και παράδοσης, επιλογή σκάφους, αριθμό ατόμων, και οποιοδήποτε άλλο αίτημα πιθανόν έχετε.

Για να ολοκληρωθεί η κράτηση ενός σκάφους οφείλετε να προκαταβάλλεται το 50% επί του συνολικού ποσού του ναύλου.Το υπόλοιπο 50% εξοφλείται μόλις παραλάβετε το σκάφος.

Κράτηση η οποία ακυρώνεται 25 ημέρες πριν το ναύλο επιστρέφεται το 60% της προκαταβολής

Κράτηση η οποία ακυρώνεται 15 ημέρες πριν το ναύλο επιστρέφεται το 30% της προκαταβολής

Κράτηση η οποία ακυρώνεται 5 ημέρες πριν το ναύλο δεν επιστρέφεται η προκαταβολή

Για κάθε διευκρίνιση ή περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας

Όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με μετρητά, πιστωτική/χρεωστική κάρτα, PayPal ή κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Άλλος τρόπος πληρωμής δεν γίνεται δεκτός.

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης του Ιδιωτικού Συμφωνητικού ενοικίασης σκάφους, παρακαλώ αποστείλατε μας τα ακόλουθα απολύτως απαραίτητα έγγραφα:

 1. Αντίγραφο δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
 2. Αντίγραφο της άδειας χειριστή ταχυπλόου (ανάλογα με τον τύπο του σκάφους).
 3. Στοιχεία για την έκδοση αποδείξεων πληρωμής.
 4. Παραστατικά Πληρωμών.

2.Εγγύηση

Σαν ενοικιαστές έχετε την υποχρέωση να προκαταβάλετε ως εγγύηση για τυχόν ζημιές το ποσό των 300€ (σε μετρητά), το οποίο επιστρέφεται με τη λήξη της μίσθωσης και τον τελικό έλεγχο κατά την επιστροφή του σκάφους.

3.Καιρικές συνθήκες

Η μίσθωση και ο απόπλους του σκάφους πραγματοποιούνται κανονικά, όταν στο σημείο παραλαβής η ένταση των ανέμων δεν ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια και, το επιτρέπουν οι λιμενικές αρχές. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, που απαγορεύουν τον απόπλου την ημέρα έναρξης της μίσθωσης σας επιστρέφεται το ποσό την εγγύησης και αναβάλετε η ενοικίαση για κάποια άλλη μέρα αν επιθυμείτε.

4.Αναχώρηση

Μια μέρα πριν την αναχώρηση θα πρέπει να μας έχει γίνει γνωστή η επιθυμητή ώρα του απόπλου του σκάφους, σύμφωνα με το πρόγραμμά σας.

Κατά την άφιξη στο προκαθορισμένο σημείο παραλαβής του σκάφους θα σας ζητηθεί να υπογράψετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ενοικίαση του σκάφους καθώς και να τακτοποιηθούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια ναύλωσης, ανάλογα με τον τύπο του σκάφους, θα πρέπει να φέρετε επί του σκάφους την άδεια εκτέλεσης πλόων και ικανότητας χειριστή που θα επιδεικνύεται στις Λιμενικές Αρχές σε περίπτωση που σας ζητηθεί.

Κατά τη παραλαβή γίνεται λεπτομερής επίδειξη του σκάφους και του εξοπλισμού, ενώ δίνονται προς υπογραφή δήλωση αποδοχής του σκάφους και λίστα του εξοπλισμού που φέρει. Επίσης, γίνεται αναλυτική ενημέρωση για τις διαδικασίες ασφαλείας και δίνονται πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του σκάφους και των εγγράφων/αδειών που σας δίνονται. Το σκάφος παραδίδεται, από εμάς, με γεμάτες τις δεξαμενές του καυσίμου, για  μεγαλύτερη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες ενέργειες μπορούν να γίνουν στην έδρα μας οποιαδήποτε προηγούμενη ημέρα κατόπιν αιτήματος του ναυλωτή, με στόχο την επίσπευση του απόπλου την ημέρα αναχώρησης.

5.Επιστροφή

Η επιστροφή στο σημείο παράδοσης του σκάφους γίνεται την προκαθορισμένη ώρα. Κατά την παράδοση γίνεται έλεγχος της κατάστασης του σκάφους και του εξοπλισμού του. Ο ανεφοδιασμός του σκάφους με καύσιμα αναλαμβάνεται από εμάς. Το κόστος των καυσίμων βαρύνει αποκλειστικά τον ναυλωτή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο