Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας
0 Αναζήτηση

Προορισμοί

Επισκεφθείτε μαγευτικές παραλίες στα γειτονικά νησάκια, ζώντας αξέχαστες στιγμές

Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας

Ο Μύτικας είναι παραθαλάσσιο χωριό στη δυτική πλευρά του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ονομάζεται έτσι επειδή βρίσκεται σε μια μυτερή προεξοχή της στεριάς προς τη θάλασσα. Αποτελεί δημοφιλή τόπο προορισμού το καλοκαίρι και είναι σημείο σύνδεσης με το νησί Κάλαμος που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μύτικα υπάρχουν πάρα πολλές όμορφες παραλίες, πολλές από τις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο από την θάλασσα.

Image

Αστακός

Ο Αστακός είναι κωμόπολη του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στο ανατολικό άνοιγμα του κόλπου του Αστακού βρίσκεται ο όρμος Πλατυγιάλι. Σήμερα φιλοξενεί το σύγχρονο εμπορικό-διαμετακομιστικό λιμάνι του Αστακού το οποίο διαθέτει και ελεύθερη ζώνη εμπορίου.

Συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τη Σάμη της Κεφαλονιάς και τον Πισαετό της Ιθάκης. Ανάμεσα από Αστακό και Μύτικα υπάρχουν πολλές παραλίες να εξερευνήσετε όπως η Αγριλλιά, η Βελά, το Ασπρογυάλι κ.α.

Κάλαμος Λευκάδας

Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής.

Το νησί φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του που συνδυάζουν τα καταπράσινα πεύκα και το τυρκουάζ νερά του Ιονίου.

Image

Καστός

Ο Καστός είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου είναι το πλησιέστερο λιμάνι προσέγγισης στην Στερεά Ελλάδα, νοτιοανατολικά της Λευκάδας και νότια, σε απόσταση ενός μιλίου, από το νησί του Καλάμου.

Στα ανατολικά του νησιού υπάρχουν πολλές μικρές παραλίες με πιο γνωστές τα Αμπελάκια αλλά και τον Άγιο Αιμιλιανό. Στην τελευταία μάλιστα παραλία υπάρχει και ένα από τα βασικά αξιοθέατα του νησιού που είναι η σπηλιά Φωκότρυπα η οποία στο εσωτερικό της έχει μία μικρή αμμουδένια παραλία.

Πάλαιρος

Η γοητευτική κωμόπολη φημίζεται για τις παραλίες της. Το Βαθυαβάλι, το Βαρκό, ο Άγιος Ιωάννης και η Πογωνιά είναι παραλίες που επισκέπτονται χιλιάδες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ακόμη και ξένοι τουρίστες.

Image

Λευκάδα

Οι παραλίες αστείρευτης ομορφιάς, για τις οποίες η Λευκάδα είναι γνωστή παγκοσμίως, αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατομμυρίων τουριστών ανά τον κόσμο.

Πολλές από αυτές τις παραλίες έχουν ψηφιστεί επανειλημμένα από τουριστικούς οδηγούς ως οι καλύτερες της Μεσογείου, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς.

Πριγκιπονήσια

Έτσι λέγεται το σύμπλεγμα των μικρών νησιών – Σκορπιός (το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση), Μαδουρή (το νησί του εθνικού μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη), Σπάρτη, Σκορπίδι, Χελώνι και Μεγανήσι που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, απέναντι από το χωριό Νυδρί.

Ιθάκη

Οι πανέμορφες παραλίες στο νησί της Ιθάκης είναι γνωστές για τα γαλαζοπράσινα νερά τους και περιβάλλονται από πανέμορφο τοπίο με πλούσια βλάστηση.

Η Ιθάκη προσφέρει αμέτρητες παραλίες, κυρίως μικρές, με βότσαλα με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, ιδανική για να εξερευνήσετε το μαγευτικό βυθό του νησιού.

Image
Μετάβαση στο περιεχόμενο